Biriktirdiklerinizi paylaşın

Hoşgeldin Mac!
8 Ocak 2013
Tümünü göster

Biriktirdiklerinizi paylaşın

Doldukça tahliye etmek gerekir. Tahliye etmelisin ki daha fazla doldurabilesin. Yapmış olduğumuz işler ve merak duyduğumuz konular tecrübe ve birikim olarak yerleşiyor insanın zihnine. İşinizin asıl odağı olan konular üzerinde uzmanlaşırken, o işi yaparken karşılaştığınız diğer sorun veya iş adımları nedeniyle farklı bilgilerlere de sahip oluyorsunuz. Bu bilgiler çoğu zaman genel kültür düzeyinde kalıyor akıllarda, kimi zaman da farklı bir iş odağının habercisi olabiliyor.

1994 yılında yükekokuldan mezun olduktan sonra Sensormatic Güvenlik Sistemleri’nde işe başladım. Teknik olarak ‘tavan arasında kablo çekiyordum’. Proje yöneticisi olarak tamamladığım 7. yılın sonunda, akıllı binalar, güvenlik otomasyon sistemleri, kamera kontrol sistemleri üzerine pek çok projenin kazanımlarını biriktirmeye başladım.

Sony VAIO Notebook distribütörlüğünde geçen iki yıl, amatör olarak ilgilendiğim PalmOS işletim sistemi ile çalışan cep bilgisayarlarıyla daha haşır neşir olmama, Sony VAIO notebook teknik servis yönetimini yapmama ve yerel bilgisayar ağları üzerindeki pratiğimi arttırmama olanak verdi.

Bilgisayar yazılımı, donanımı, sunucu ve altyapı sistemleri ile ileri düzeyde ilgilenmem, Tekur Bilgisayar’da geçirdiğim süre içerisinde katıldığım Cisco ve Microsoft sertifika programlarıyla aynı döneme denk geliyor. Windows ve Exchange sunucu hizmetleri ve danışmanlık yaparak geçirdiğim bu sürede de pek çok birikimim oldu.

Cep bilgisayarlarına olan merakım, 2005 yılında Palm Türkiye Distribütörü olan Altera ile tanışmama ve 3 yıl boyunca Palm cep bilgisayarlarının satış, pazarlama ve eğitim programlarını paralel götürmeme olanak tanıdı. Bu dönem içerisinde, firmanın resmi web sitesininin oluşturulması, cep bilgisayarlarının eğitim ve Türkçe kullanım kılavuzlarının hazırlanması, ithalat prosedürlerinin takibi gibi pek çok konuda deneyim kazanma şansı yakaladım. Aynı dönem içerisinde Genpa, Vestel, Turkcell gibi firmalarla beraber projeler ürettim.

Cep bilgisayarları ve mobil teknolojiler üzerindeki deneyimlerim sayesinde halen çalışmakta olduğum Turkcell’de telefon özelleştirmeleri yaparak işe başladım. iPhone lansmanı sırasında yaklaşık 2 yıl boyunca Apple ve Turkcell arasındaki tüm teknik çalışmaları koordine ettim. Yaklaşık 5 yıldır çalıştığım Turkcell’de, asıl uzmanlığım olan mobil internet ürün ve teklifleri üzerine çalışmaya devam ediyorum.

Paylaşmaya, 2001 yılında kurulan www.mobildunya.com web sitesinde yazarlık ve sistem yöneticiliği ile başlayıp, halen www.shiftdelete.net sitesinde MacOS işletim sistemi üzerine yazılar yazarak devam ediyorum.

Başta da dediğim gibi biriktikçe tahliye etmek yani paylaşmak, edindiğimiz birikimleri değerlendirerek yeni deneyimlerin önünü açmaya yardımcı olacaktır.

Profesyonel bir paylaşımda görüşmek dileğiyle…