Sandisk iXpand Flash Sürücü

Windows Yükleme Diski Oluşturma
Windows Yükleme Diski Oluşturma (el ile)
9 Ocak 2016
Home Assistant ile Akıllı Ev yapmak çok kolay
4 Mart 2019
Tümünü göster

Sandisk iXpand Flash Sürücü

sandisk-ixpand

iPhone/iPad kullanıcılarının temel sorunlarından biri istedikleri video veya müzik dosyalarını iTunes uygulaması olmadan cihazlarına transfer etmek ve bu dosyaları izleyebilmek/dinleyebilmek.

Sandisk’in üretmiş olduğu Sandisk iXpand Flash Sürücü, bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor ve size ilave bir depolama alanı sunuyor. Cihazın üzerinde bulunan USB 2.0 port sayesinde bilgisayarınızdaki dosyaları cihazın içerisine normal bir flash sürücüye kopyalarmış gibi transfer edebiliyorsunuz. Dilerseniz her tür içerik için farklı klasörler oluşturabiliyorsunuz. Dosyalarınızı kopyaladıktan sonra yine cihazın üzerinde bulunan Lightning bağlantı sayesinde iPhone/iPad’inize takarak cihazdaki içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

İçeriklere ulaşabilmek için öncelikle AppStore’da iXpand Sync isimli uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Uygulamayı kurduktan sonra, iXpand Flash Sürücü’yü cihazınıza takar takmaz iXpand Sync uygulaması çalışıyor ve flash sürücü içerisindeki dosyaları görüntülüyor.

Açtığınız dosyayı dilerseniz iPhone veya iPad hafızasına kaydedebiliyorsunuz. Örneğin bir veya birden fazla fotoğrafı seçip film rulosuna kaydedebiliyorsunuz.

iXpand’i sadece bilgisayarınızdan iPhone/iPad’inizi dosya taşımak için değil, iPhone/iPad’inizin yedeğini almak için de kullanabilirsiniz. Film rulonuzdaki fotoğraf ve videoları iXpand’a kopyalayıp, daha sonra bilgisayarınızda transfer edebilirsiniz. Otomatik yedekleme özelliği sayesinde cihazı takar takmaz tüm fotoğraf ve videolarınızı yedekleyebilir ve iPhone/iPad’inizin hafızasında yer açabilirsiniz.

Adres defterinizi de VCF formatında yedekleme özelliği olan iXpand Flash Sürücünün üzerinde dahili şarj edilebilen bir pil bulunuyor. Böylece iPhone/iPad’inize taktığınız zaman enerjisini kendi pilinden alıyor ve iPhone/iPad’inizin pilinin bitmesine neden olmuyor. Bilgisayarınızdaki USB portuna taktığınız an şarj olmaya başlıyor ve tek şarjla yaklaşık 20 saat video izlemenize imkan sağlıyor.

Piyasada 16-32-64 ve 128 GB’lık seçenekleri olan iXpand’in fiyatı yaklaşık 150 TL’den başlıyor.

Düşük hafızalı cihaz kullanan ve çok fazla fotoğraf ve video çekenler için Sandisk iXpand Flash olmazsa olmaz bir aksesuar diyebilirim.

 

Teknik Özellikler:

Arabirim: Lightning ve USB 2.0 konektörleri (her seferinde bir konektör kullanılır)
Kapasiteler: 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB
Mobil cihaz uyumluluğu: Lightning konektör ile iOS 7.1 ve daha yüksek sürüme sahip iPhone ve iPad
PC/Mac bilgisayar uyumluluğu: Windows Vista®, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Mac OS X v10.6+
Desteklenen video formatları: wmv, avi, mkv, mp4, mov
Boyutlar: 64,17 mm x 36,78 mm x 11,80 mm